RUHSAT BAŞVURU EVRAKLARI
Tarih: 18.03.2024| Okunma Sayısı: 190

ANKARA 2 NO'LU BAROSU BAŞKANLIĞI STAJ BİTİM BELGESİ İLE RUHSAT BAŞVURUSUNDA BULUNACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Baro Levhasına Yazılma Dilekçesi
2. Staj Bitim Belgesi (Başvurucu kişinin, stajını tamamladığı Baro tarafından onaylanış staj bitim belgesi)

3. Diploma Sureti (Okul veya noter onaylı olması gerekir)
4. SGK Hizmet Belgeleri (E – Devlet üzerinden “Tescil ve Hizmet Dökümü” belgesinin alınması yeterlidir.) a. Stajyer Avukatın, Ruhsat Başvurusu yaptığı esnada aktif sigorta girişinin bulunmaması gerekmektedir. İstisnai olarak aktif sigorta girişi, Avukatlıkla bağdaşan meslekler çerçevesinde engel teşkil etmez.
5. İkametgâh Belgesi (Ankara il sınırları içerisinde ikamet ettiğini gösteren belge, e-devlet çıktısı kabul edilir.)
6. Sağlık Raporu (Sağlık raporunda, "Avukatlık mesleği yapmasında ruhen ve bedenen bir engeli yoktur" ibaresi yer almalıdır.)
7. T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi
8.  Avukat cübbeli, renkli ve erkekler için ayrıca kravatlı olacak şekilde 3 adet 6 X 9 ebadında Biyometrik, 2 adet 4,5 X 6 fotoğraf
9. Ruhsat harç dekontları
10. Adli Sicil Kaydı

ÖNEMLİ: Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

RUHSAT BAŞVURUSUNDA YATIRILACAK HARÇLAR
9.163,66-TL (HARÇ BEDELİ HERHANGİ BİR VERGİ DAİRESİNE 9069 KOD İLE YATIRILABİLİR)

DAMGA VERGİSİ
1.401,90-TL. HERHANGİ BİR VERGİ DAİRESİNE 9047 KOD İLE YATIRILABİLİR)

RUHSATNAME BEDELİ
300.00-TL HALK BANKASI ANKARA-YENİŞEHİR T. BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI HESABI  IBAN: TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75

BARO YILIK AİDATI :     1.748.00-TL
TBB KESENEĞİ :            252.00-TL
BAROKART ÜCRETİ:    200,00-TL
Vakıfbank Adliye Sarayı Şube
Hesap Adı: ANKARA 2 NOLU BAROSU
IBAN: TR65 0001 5001 5800 7314 5186 09

RUHSAT BAŞVURU DİLEKÇESİ.docx

<<<Mayıs 2024><<
Mayıs 2024
196789101112
2013141516171819
2120212223242526

17.05.2024
AV. SABRİ HAFİF

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.